Categories
Omega 3

According to the National Institutes of Health, people have used marijuana, or cannabis, to treat their ailments for at sed maximus mollis malesuada. Sed suscipit, tortor nec sollicitudin tincidunt, massa ipsum vestibulum dui, ut mattis nisl nibh sit amet nibh. Etiam malesuada neque vel elit auctor hendrerit. Suspendisse ultricies rutrum faucibus.

Omega 3 Nedir? Omega 3 Ne İşe Yarar?

Omega 3 bir çeşit doymamış yağ asididir. İnsan sağlığı için en önemli ve değerli yağ asitlerinin başında gelir. Ancak vücudumuz omega 3 üretemez. Bazı besinler veya gıda takviyeleri ile düzenli olarak dışarıdan almamız gerekir.  Deniz ürünleri en çok omega 3 bulunduran besinlerdir. Ancak ülkemizde balık tüketimi oldukça az oluğu için pek çok bireyde omega 3 eksikliği görülebilmektedir. Bu durumda, omega 3 gıda takviyeleri almak iyi bir tercih olacaktır.

 

Omega 3 hücrelerimizin özellikle de beynimizin daha iyi çalışabilmesi için gereken önemli bir yağ asididir. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirir, kemiklerin zayıflamasını önler, depresyon ve anksiyeteye karşı etkilidir, kalp-damar sağlığını korumaya yardımcıdır. Cildiniz ve saçlarınız için nemlendirici görevi görür. Omega 3; cilt veya saç kuruluğunun neden olduğu ciltte kaşıntı, saç dökülmesi, kepeklenme, ciltte sertlik ve mat görünüm gibi pek çok olumsuzluğun önüne geçer. Omega 3 ayrıca beyinde libidoyu arttıran dopamin salgısını da arttırmaktadır.

 

 

Omega 3 Eksikliği Nelere Sebep Olur? Omega 3 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

-Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu Omega 3 yağ asidi eksikliği ciltte kuruluk ve cildin daha sert olmasına neden olur.

-Ayrıca saçlarda kuruluk ve yine kuruluğa bağlı olarak saç dökülmesi, kepeklenme, daha kırılgan ve zayıf saçlara sahip olmanıza neden olabilir.

-Uyku düzeni bozulabilir, bununla beraber unutkanlık, dikkat dağınıklığına sebep olabilir.

-Kemiklerin zayıflaması ile beraber eklem rahatsızlıkları görülebilir.

-Kalp rahatsızlıkları, el ve ayaklarda soğukluk, sürekli üşüme hissi de omega 3 eksikliğinde yaşanmaktadır.

-Omega 3 eksikliği görme bozukluklarına neden olabilir.

 

Bu belirtiler Omega 3 takviyesi almanız için vücudunuzun sizi uyardığı anlamına gelir. Besinler yoluyla yeteri kadar Omega 3 alamadığınızda gıda takviyelerine başvurabilirsiniz.

 

Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur?

Omega-3 yağ asitleri en çok deniz ürünlerinde ve çeşitli sebzelerde bulunmaktadır. Örneğin; somon, sardalya gibi tuzlu suda yaşayan yağlı balıklar, chia tohumu, kırmızı et, yumurta, soya, fındık bol miktarda Omega 3 içerir. Yeterli omega 3 alımı için haftada 2-3 gün balık tüketilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir.

 

Ancak ülkemizde balık tüketimi oldukça düşüktür. Bu nedenle pek çok yetişkin, genç ve çocuk bireyde omega 3 eksikliği ve omega 3 eksikliğine bağlı rahatsızlıklar görülmektedir. Bu durumda ihtiyacınız olan omega 3’ü gıda takviyeleri ile almanız sağlığınız için oldukça önemlidir. https://www.trendyol.com/sr?mid=595224&lc=105088&os=1 bağlantısı üzerinden ihtiyacınız olan balık yağına erişebilirsiniz.

 

 

Omega 3 Balık Yağı Her Gün Kullanılır Mı? Kimler Omega 3 Balık Yağı Kullanamaz?

Fazla Omega 3 takviyesi alan bireylerin kanlarında seyrelme görülebilir. Bu nedenle kan sulandırıcı kullanan bireylerin Omega 3 takviyesi alması olası bir kanama durumunda kan durdurulması zorlaştıracağı için bu bireylerin kullanılması tavsiye edilmez. Bunlar dışında kalan özel bir sebep veya yan etki görülmediği sürece kullanımında hiçbir sakınca yoktur. Omega 3; yetişkinler, gençler, çocuklar için ihmal edilmemesi gereken önemli bir yağ asididir.

 

Omega 3 Kilo Aldırır Mı?

Omega 3 takviyeleri, yüksek miktarda kalori içermez. Günde 1-2  (500-1000mg) kapsül Omega 3 takviyesi almak yeterlidir. Bu sayıyı fazla aştığınızda örneğin 5 adet aldığınızda kilo aldırabilir, aynı zamanda sağlık sorunlarına yol açabilir. İhtiyacınızdan fazlasını tüketmemelisiniz.

 

Takvim

November 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Categories